KnutzelfTAART review

Sommige mensen zijn gek op bakken. Ik bewonder ze. Als ik iets erg vind is het wel deeg. Het kleeft. Het is een bende. Als ik bak zit de hele keuken onder diverse ingrediënten. Denk aan bloem of beslag op de keukenkastjes, alsof een vierjarige los is gegaan in de keuken.

Hoi, ik ben 34 jaar en kan niet bakken.

Ik groeide op met een zusje die goed kan bakken en ik kook. Koken is minder precisie werk, dat is proeven en doorgaan. Dat kan ik. Dit concept dreunde door in het leven des Linda. Ik eindig altijd met partners die goed kunnen koken. Ik waarder dat in een partner. Samen koken, lekker eten, glas wijn erbij. BOEM.

Aangezien ik altijd mannen tegenkwam die ook goed konden koken riep ik telkens weer; “Weet je wat? Als ik een ruime keuken heb in de toekomst met zo een mooie keuken-mix-beslag-machine-ding. (je weet heus wel welke in bedoel) Ga ik bakken” In mijn gedachten heb je dan de combinaties van twee mensen, waarvan er eentje kookt en de ander bakt. Net zoals mijn zusje en ik vroeger. Ik zeg, perfectie.

Gezien het stukje tekst in het begin en mijn nog steeds hekel aan bakken mentaliteit, heb ik nog niet die grote keuken en ontbreekt die machine ook nog in mijn leven.

Terug naar het artikel van vandaag.

Zoals jullie konden lezen ging het niet helemaal lekker met mij. Ik moest wachten op mijn Corona test en belande in een tijd waarin mijn hoofd zich vulde met negatieve gedachtes. Ik had het zwaar. Als ik het zwaar heb, dan spreek ik mijn zusje. Je weet wel hoe dat gaat.

Mijn zusje had zoiets van “Jij met je negatieve spiraal van de quarantaine, jij hebt taart nodig”

(misschien ook nog andere dingen maar laten we het hier netjes houden, taart is haalbaar)

Nu moet je weten dat ik niet perse een taart Mensch ben. (I know) Dat gezegd hebbende weet mijn zusje heel goed wat ik wel of niet lekker vind en Erika is de taart en gebak meester. Ze riep dat ik taart nodig had en zei dat ze dingen ging “hosselen”

Vrijdagmiddag kreeg ik een belletje wanneer ze wat kon laten bezorgen. Dat werd zaterdag tussen 8 en 11. Vroeg genoeg dat ik thuis ben en dat ik genoeg afleiding zou hebben tot mijn Corona test afgenomen zou worden.

Zaterdag ging mijn deurbel en uiteindelijk stond dit op mijn stoep. Que?

Het is een taart die je zelf in elkaar kan knutselen. De knutzelfTAART. No bake. Gewoon flans hem in elkaar, maak hem mooi en krijg het gevoel dat je iets bereikt hebt in quarantaine.

OF……

Ik laat de meiden erop los. Het geeft ze een leuke activiteit, die ze zonder begeleiding zouden kunnen doen. Wat mij rust geeft EN daarna taart.

Ik zat met een dilemma. Wil ik de meiden een goed gevoel geven of wil ik mijzelf een goed gevoel geven. Uiteindelijk was het niet heel lastig. Ik voel mijzelf beroerd maar ik wil wel taart…..en rust. Ik wil graag rust.

Ik besloot van dit cadeau gebruikt te maken als activiteit voor mini en maxi zodat ik even rust zou hebben.

Wat zit er allemaal in/bij?

We kunnen vastellen dat het best een pakket is.

Naast het gebak zelf, kreeg ik verse slagroom, chocolade bavarois poeder en 3 bakjes decoratie. Ook zit er een duidelijke handleiding bij.

Bavarois poeder, knetter chocolade, chocolade crispy balletjes en mini caramel blokjes.

De meiden kregen de opdracht om beide een halve taart te versieren. Ik zou daarna als jury de lekkerste uitzoeken. En zo barstte de strijd los. Beide een schort om en gaan.

Ik begon met alles klaar te zetten. Ik verdeelde alles in bakjes, maakte de mix voor de chocolade bavarois en sneed de kap doormidden terwijl de meiden tijd hadden om een design te maken.

Als extra ingrediënt koos de Doerak voor Nutella en de Dame voor zwarte bes jam. We zitten in quarantaine dus het is niet dat ik “even” langs de winkel kon hobbelen voor bijvoorbeeld verse aardbeien. Je kunt uiteraard het zo gek maken als je wilt.

Daarna was het tijd om te bouwen.

Uiteindelijk hadden we twee “taarten”

De meiden hebben zich prima vermaakt met deze activiteit.

De vraag vanuit hun was eerder: “Kunnen we dit nog een keertje doen?” Om twee pubers even een poosje bezig te houden zonder teveel rommel in mijn huis is fantastisch. De afspraak was immers; “Alle rommel die je maakt ruim je zelf weer op”

Het andere voordeel is dat ik daarna hun “zelf geknutselde” taart mocht proeven. Ik zeg win-win situatie.

Ze waren enorm trots op hun eigen creaties.

Met andere woorden, het gaf ze ook nog een goed gevoel van eigenwaarde. Volgens de Dame was het “de lekkerste taart die ze ooit had gegeten”

Ik heb zoals altijd wel wat op- en aanmerkingen in het leven.

Zo leek de hoeveelheid van de balletjes weinig in de bakjes maar bij uitvoering bleek de hoeveelheid genoeg voor een taart. Schiet dus niet meteen in paniek.

De taart zelf is volgens de instructies groot genoeg voor 6 tot 8 personen. Ik sta niet helemaal achter 8 personen optie. Ik vind het echt een 6 persoons taartje.

De slagroomzak had een groot voordeel en een nadeel. Het voordeel aan de spuitzak is dat de kinderen er gemakkelijk mee kunnen werken. Het nadeel is dat je het bavarois poeder met 60 milliliter water en 250 gram slagroom moet mengen voor lekkere choco vulling. Alleen….als ik 250 gram moet afwegen in een losse bak dan verlies ik best veel, en ik had geen idee hoeveel slagroom ik had om mee te beginnen. Dit was dus even een kwestie van “telkens een beetje” toevoegen in een kom en mixen tot we iets hadden wat wij fijn vonden zonder teveel slagroom te verliezen.

Zo en toen werd het ineens een review van een taart. Als we toch bezig zijn kan ik hem net zo zeer doorzetten.

Ik vind het een creatief cadeau idee. Het is leuk om aan kinderen te geven, om samen wat te doen maar dit is ook geschikt voor volwassenen die een hekel hebben aan bakken.

Juist nu in de Corona tijd zijn er veel kinderen die verjaardagen mislopen en die thuis in quarantaine moeten. Het snotneuzen seizoen begint, we gaan hier allemaal doorheen.

Ik zie heel veel mogelijkheden:

 • Dit is leuk om samen met kleintjes te doen die misschien niet kunnen wachten op het hele taart bak gebeuren.
 • Het is een leuke activiteit voor een opa en een oma om samen te doen met kleinkinderen.
 • Als je niet wilt dat je pubers een zooi maken in huis.
 • Andersom, als je eens je ouders wilt verassen maar niet weet hoe je moet bakken (I see you)
 • Als je vrienden, familie of wie dan ook wilt verassen met een “zelfgemaakte” taart maar geen idee hebt hoe te bakken en wil “verzekerd succes”.
 • Je kunt niet bakken, de behoefte hebt aan taart en dat insta plaatje. Ik zeg “Treat Yoself”
 • Het is een leuk cadeau om te geven aan iemand die bijvoorbeeld zoals ik een dagbesteding nodig heeft of wat afleiding.

Dit pakket kun je kopen op gefeliciTAART.nl
Ze hebben diverse soorten knutzelfTAART. Ik kreeg de chocolade taart, maar je hebt ook een aardbeien- en een slagroom variant. Een DIY pakket is € 12,50 en je betaald iets meer verzendkosten (vanaf € 7,50) omdat het vers allemaal aan de deur geleverd wordt.

0

28 gedachten over “KnutzelfTAART review”

  1. YES!
   Ik heb absoluut stukjes van beide genomen!
   De Doerak had een explosie van chocolade met haar ruime Nutella toevoeging
   De Dame had toch een mooie tegenhanger met de zwarte bes jam.

   0
  1. Hoi Jenneke,
   het is absoluut voor iedereen goed te doen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt maar de basics zijn aanwezig voor een taart momentje.
   Het is choco in overvloed.

   0
 1. Hello! This is my first comment here so I just wanted to
  give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading through
  your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over
  the same topics? Appreciate it!

  0
 2. I feel this is one of the most vital information for me.
  And i am glad studying your article. However wanna commentary
  on some common things, The website style is great,
  the articles is in point of fact excellent : D. Good process, cheers

  0
 3. I like the helpful information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again here frequently.

  I’m quite sure I will learn many new stuff right here!
  Good luck for the next!

  0
 4. Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
  Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions?

  Thanks

  0
 5. You really make it appear so easy along with your presentation but I
  in finding this topic to be actually something which I feel I’d never understand.

  It kind of feels too complex and very wide for me. I’m having a look ahead for your subsequent
  submit, I’ll attempt to get the hold of it!

  0
 6. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My website has a
  lot of unique content I’ve either written myself or outsourced but it seems
  a lot of it is popping it up all over the internet without my permission.
  Do you know any methods to help protect
  against content from being ripped off? I’d really appreciate it.

  Look at my web page :: pussy888 down

  0
 7. Yesterday, while I was at work, my sister stole
  my iPad and tested to see if it can survive
  a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views.
  I know this is entirely off topic but I had to share
  it with someone!

  Review my page – xe88 online; autonym.de,

  0
 8. Good day I am so glad I found your webpage, I really found you by mistake, while I was browsing on Yahoo for
  something else, Regardless I am here now and would just like to say cheers for a remarkable post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to read through it all at the moment
  but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great work.

  Take a look at my page – mega888 vip

  0
 9. Hello there! Quick question that’s completely off
  topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when viewing from my iphone 4.
  I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct
  this issue. If you have any suggestions, please share.
  Cheers! 0mniartist asmr

  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *