Pip

Dus ik heb nu een poes (of 2?)

Je kent de uitspraak wel; “Ik ben een hondenmens/kattenmens” Het is veelal net zo een verdeling als politiek links of rechts.

Waarin ik eerlijk moet zijn. De hondenmensen zijn vaak feller. Waar een hondenmens direct “anti-kat” persoon lijkt te zijn, zijn kattenmensen eerder “ik heb zelf geen behoefte aan een hond maar ik vind ze wel leuk”

Ik ben een hondenmens.

Altijd al geweest en dat zal altijd zo blijven. Ik had helemaal niets met katten. Ik vertrouw ze niet, ze luisteren niet en ze doen wat ze zelf willen. Een beetje zoals een apathische huisgenoot. Je hebt er niet heel veel aan.

Ik ben opgeroeid met grote honden. Honden kun je trainen. Ze komen naar je toe als je ze roept, ze kunnen taken uitoefenen, als je wilt knuffelen komen ze direct aangezien de meeste honden in een contante staat van “aai mij” zijn. Een hond vind ik een leuker en handelbaar huisdier.

Mijn dochters zijn beide dol op diverse dieren en willen al heel lang een huisdier. Ik heb de roedel beestjes hier in huis al gehad. Cavia’s, konijnen, hamsters. Zelfs een hond.

Enya

Een half husky, halve Duitse herder mix genaamd Enya. Ik heb haar destijds gered van een slechte handelaar. Die erna gelukkig snel de deuren moest sluiten. Ik heb Enya weer vertrouwen in mensen gegeven, ik kreeg haar weer op gewicht en het was een leuk beest. Ik moest op een bepaald moment meer werken om mijn kinderen een fijne toekomst te bieden en dat ging van haar tijd af. Ze moest vaker in de bench en werd ongelukkig. Ik heb toen besloten haar weg te geven aan een gezin die wel die tijd en aandacht aan haar kon schenken. De eigenaar van een hondenschool met een grote tuin. Daar is ze gelukkig en komt ze tot bloei. Dit was een pijnlijk leerproces.

Ik was dol op Enya. Samen naar het strand of het bos. Ik heb dagenlang gehuild maar ik moest het beste doen.

Hoe graag ik ook een hond wil, ik kan nu een hond niet de tijd en liefde geven die hij of zij verdiend.

Ik had persoonlijk nul zin om weer aan een knaagdier of een kreeft te beginnen. Ik heb getwijfeld over een vogel maar ik heb al teveel vogels laten ontsnappen en het was niet echt wat de kinderen voor ogen hadden. (We gingen het hele kinderen voor kinderen nummer af) Mijn moeder wilde eigenlijk ook graag weer een hond maar zit met haar werk en tijd. We hebben getwijfeld over een langharige rode teckel in deeltijd. Alleen wil je graag een beestje stabiliteit bieden en dat vind ik dan niet helemaal een goed plan. Dan maar even geen huisdier.

Laten we een jaar later in de toekomst springen.

Mijn vriend besloot hier een maand te komen slapen om te kijken of het zou werken met de meiden en met ons samen. Proef samenwonen if you will. Hij heeft een poes en aangezien Lilo ook een deel zou worden van dit huishouden moest die mee. Lilo is niet zo een sociale poes dus ook dit was een proces van “werkt dit wel met de meiden” Het was een grote test voor alle betrokken partijen.

Mevrouw Lilo

Hij kwam bij ons thuis en alles leek goed te gaan. Hij ging naar zijn werk, meiden naar school, ik naar het werk. Het enige puntje was het avondeten omdat we moesten wennen aan een nieuw ritme met zijn allen. Op zich helemaal prima.

Waarop mijn dochters zoiets hadden; “Als hij zo weer weg gaat na deze maand gaat Lilo ook mee. We kunnen prima een poes in huis hebben. Wij willen een poes.

En daar sta je dan. Ze hadden gelijk. Een binnenpoes paste prima, als Lilo hier kon verblijven kan een andere poes dat ook. Niets aan de hand. Alleen ik ben geen poezenmens. Ik accepteer Lilo omdat ze chill is. Lilo wilde (let wel hier zit een puntje) helemaal niet die constante aandacht. Je blaast naar haar en Lilo zit drie uur lang in een andere kamer. Ze leeft in huis en dat is het wel.

Mijn moeder hoorde het aan als oma en op de verjaardag van mijn oudste dochter werd alles telkens meer een plan. We waren op poezen jacht.
Uiteindelijk raakte ik via mam in contact met een dame die poezen uit het buitenland red. Specifiek uit Griekenland.

Ze vertelde mij over Moria. Het vluchtelingenkamp daar heeft het enorm zwaar. De mensen hebben voedsel en watertekort. Het is dramatisch. Katten en honden komen het kamp binnen en zijn niet geholpen. Ze planten zich dus voort en proberen zich te voeden. Dit zorgt voor onrust in het kamp. De beesten worden mishandeld en weggetrapt, er zijn zelfs gevallen waar zuur over de beesten wordt gegooid om ze weg te houden.

Daar zat een hulpverleenster in het kamp met een hart van goud genaamd Heli, die op dat moment “Rosy” uit het kamp had gered.

Rosy en Heli

Deze rode poes was geschat op ongeveer 6 maanden oud. Rosy had geluk en was nog niet in aanraking gekomen met extreem geweld. Hierdoor was ze angstig maar stond ze open voor mensen. Jeanny vertelde mij deze informatie en ik kreeg foto’s en filmpjes van Rosy. Ik besloot te doen wat juist was. Rosy een veilige haven bieden zodat ze nooit meer honger zou hoeven hebben of mishandeld kon worden.

Ik betaalde een klein bedrag zodat ze naar Nederland kom komen, gechipt, geholpen en de hele riedel. Vervolgens haalde Jeanny haar op van het vliegveld en zou Rosy daar even een aantal dagen bijkomen. Zo kon Jeanny kijken als ultieme poezen moeder of het goed ging met haar en of ze extra zorg nodig zou hebben. Ondertussen werd ik de hele tijd op de hoogte gehouden met filmpjes en foto’s. Ik had een gezonde spanning alhoewel ik de hele tijd twijfels had. Zou ik wel goed kunnen met een poes? We weten allemaal hoe kinderen zijn en ik zou waarschijnlijk alles moeten doen.

Vervolgens kon ik haar ophalen. Als je mij volgt op instagram kon je zien dat ik 7 maart aan de andere kant van Nederland zat. Ik was onderweg naar Jeanny en ontmoette daar Rosy. Daar kreeg ik de papieren in handen, haar Griekse paspoort, een gesprek over hoe verder en mocht ik haar mee naar huis nemen.

Ik heb haar gehaald in een weekend waar de meiden weg waren en Lilo nog aanwezig was. Op deze manier konden de poezen elkaar ook rustig ontdekken en ik uiteraard aan mijn nieuwe floofster wennen.

Dit was even een gedoe, ze heeft uren onder mijn bank en bed gezeten maar uiteindelijk ging ze meteen op de kattenbak en dezelfde avond kon ik haar knuffelen en oppakken. Lilo had wat meer aanpassing nodig, immers is die helemaal geen andere katten gewend. Nadat Pip aan de drukte van de meiden was gewend konden die haar ook oppakken en met haar rondlopen als een baby. Dat vond Rosy die we ondertussen “Pip” hebben genoemd juist prettig.

Insert Corona.

Die proefmaand samen werd uiteindelijk een maand of drie dankzij de Corona lock down, en toen liepen we tegen een hobbel aan. Ik was enorm druk in de zorg, de meiden naar de opvang aan het hobbelen en hij was druk bezig met het bedrijf vanuit huis. Dit hield in dat hij enorm veel aan het bellen was. Van de ochtend tot de avond in vergaderingen. Ik woon in een flat zonder extra kamer. Met andere woorden als ik thuis kwam had ik voor mijn gevoel geen rust. Ik hoorde ieder woord tot in de avond en had het gevoel dat ik stil moest zijn in mijn eigen woning, dat ik de kinderen telkens moest zeggen “ssssttt zachter, hij is aan het bellen”

Uiteindelijk zonder die rust met de stress van mijn baan knapte er iets. Ik trok het gewoon niet meer.

Mijn huis is te klein om er een extra persoon bij te hebben die vanuit huis werkt waarbij er continue gepraat moet worden. Ik ging er aan onderdoor en zijn rug ging kapot van het niet werken op een goede werkplek. Dus hij ging weer naar huis. Lilo bleef. Zo kon Lilo beter aan de meiden en Pip wennen.

En Lilo is eigenlijk nooit meer weg gegaan. Bij hem zat ze immers alleen (hij werkt weer op kantoor) hier heeft ze een mede-poes en mensen om haar heen. We zijn nu zo’n kleine 8 maanden verder.

Op dit moment heb ik hier dus twee poezen. Lilo en Pip. Lilo is een kleine dame op leeftijd en Pip is een jonge spring-in-’t-veld.

Ondertussen is Lilo een stuk socialer geworden. Laat zich aaien door mensen, komt naar je toe en komt zelfs op schoot. Pip is de grootste knuffelkont die je maar kan hebben. Ik kan niet eens naar de wc of ze staat voor de deur te krabben dat ze voor mij wil liggen. Die wil het liefste de hele dag vast gehouden of geknuffeld worden. De grap is nu een beetje geworden of mijn vriend “alimentatie” gaat betalen voor Lilo of dat Lilo nu gewoon hier officieel woont als “mijn” tweede poes.

Ze zijn trouwens gek op mijn “Fatboy”

Lilo en Pip samen hebben elkaar eindelijk ontdekt. Ze beginnen nu na een half jaar samen in een woning samen te slapen. Tijdens het spook uur in de avond rennen ze het huis door en tuimelen ze over elkaar heen. Die zijn de halve dag wel met elkaar bezig. Ik betrapte van de week Pip er zelfs op dat ze Lilo hardhandig vast hield om haar kop te likken.

plus…this happend.

Van een vluchtelingenkamp naar een schilderij van jezelf aan de muur.

Dus hoe sta ik nu tegenover katten?

Ik blijf een hondenmens. Ik vertrouw katten nog steeds niet. Ik vind katten nog steeds etters…..alleen zijn deze twee etters van mij en ik hou van ze. Mijn moeder en zusje hebben in mijn optiek acceptabele katten.

Als ik eerlijk ben zou ik niet zomaar weer een nieuwe kat nemen. Hoewel het verzorgen van een kat redelijk simpel is hebben ze veel dingen nodig. Ik heb 2 kattenbakken, 2 krabpalen, speeltjes enzovoort terwijl ik een kleine flat heb. Ze nemen duidelijk een deel in huis in. Daarnaast heeft mijn etter Pip al diverse antieke potjes gesloopt door ze ergens vanaf te slaan. Het is een olifant in een porseleinen kast. Als ze niet ligt te knuffelen of slapen heeft ze heeft nul chill. Zodra ze weer op een kast zit bij iets wat eraf geslagen kan worden roep ik al naar haar “Dont be a dick”

De meiden zijn gek met Pip en Pip helpt ze goed met hun rouwproces. Zo slaapt Pip bij ze en als ze verdrietig zijn gaat Pip op hun buik liggen spinnen. Pip laat alles toe en vind zo goed als niets teveel of vervelend. (inclusief een leeuwenmutsje of continue opgepakt worden voor kusjes)

Ze heeft nog nooit echt geblazen, uitgehaald of gekrabt. Pip is meer het spinnen, likken en kwijlen type. Wat voor mij prettig is, is dat Pip dol is op muggen en vliegen. Ze jaagt ze niet alleen op, ze eet ze ook op. Aangezien ik allergisch ben voor muggen is dit een mooie bijkomst.

Ze lijkt mij als “moeder” te hebben gekozen (of iets dergelijks) dus volgt ze mij het liefste de hele dag en als ik achter een afgesloten deur zit blijft ze daar staan mauwen tot ze erin kan. Als ik in bad zit gaat ze naast het bad liggen na een aantal angstige mouwtjes. Het liefste ligt ze op mij en begint ze te “melken” en probeert ze aan mijn kleding te sabbelen. Een beetje vreemd maar acceptabel. Als ze mauwt klinkt ze als een piepspeeltje die een hond wel eens heeft. De naam Pip vinden we dus prima passen. Ze mauwt als een Pip. Ze is nogal spraakzaam. Als ze eens mauwt tegen je en je praat terug, blijft ze doorgaan alsof ze iets te vertellen heeft.

Ik kan niet geloven dat ik zojuist een alinea vol heb geschreven over “mauwen”

Ze heeft een half uur op deze manier gelegen terwijl ze intens naar iedereen die langs liep staarde..

Trouwens heb ik nu ook ontdekt dat katten soms echt hele vreemde beesten zijn en in de meest rare posities gaan liggen. Dat ik denk; “Hoe is dat comfortabel?” Of het intens staren naar een punt in de hoek van de kamer, waardoor ik het idee heb dat ik salie moet branden (tegen geesten, ik fuck niet niet met geesten)
Het idioot rennen in de avond door de kamers, via alle meubels snap ik ook niet. Ik vermoed dat mijn kat van parcour houd, ook wel de nul chill fase genoemd.

Verder heb ik af en toe nog contact via Facebook met Heli, de redster van Rosy. Wij noemen haar misschien wel Pip maar voor Heli blijft het Rosy. (al vind ze de naam Pip enorm leuk) Jeanny heeft ook tijdens dit hele proces nog een oogje in het zeil gehouden. Gaat het goed met Pip, is iedereen blij, gaat het goed met de kinderen. Wat een heel fijn en warm gevoel geeft. Het geeft namelijk aan hoe begaan mensen zijn in dit proces. Dat er echt een passend goed baasje wordt gevonden voor de katten die gered zijn.

Dus ja…ik heb nu zelf een poes. Stiekem is het zelfs nog een leuk ding ook.

Mocht jij nu ook denken; “Linda, luister.. ik ben in de markt als eigenaar en ik wil ook een floof een veilig mandje bieden” Houdt de site even in de gaten en wees mentaal klaar op fluffyness. Het kan zijn dat ik contact heb gehad met Jeanny…

76 gedachten over “Pip”

 1. I think this is one of the such a lot significant information for me.
  And i am happy studying your article. However wanna statement on few general things, The web site taste is great, the articles is actually
  great : D. Excellent job, cheers

  My web site :: pussy888 slot

 2. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
  though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog
  when you could be giving us something enlightening to read?

  My site :: download pussy888 apk ios, 918kiss-m.com,

 3. First off I want to say terrific blog! I had a quick question in which I’d
  like to ask if you don’t mind. I was curious to find out how
  you center yourself and clear your mind prior to
  writing. I’ve had trouble clearing my mind in getting my thoughts
  out. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be wasted simply just trying
  to figure out how to begin. Any recommendations or hints?
  Kudos!

 4. Every weekend i used to visit this site, because i wish for enjoyment, since this this web
  site conations truly fastidious funny stuff too.

 5. Hmm it appears like your website ate my first
  comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted
  and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.
  Do you have any suggestions for newbie blog writers? I’d genuinely appreciate it.

  my web site; 918kiss 2 slot game list

 6. We are a group of volunteers and opening a new scheme
  in our community. Your site provided us with valuable information to
  work on. You have done a formidable job and our whole community will be thankful
  to you.

 7. It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this publish and if I could I want to recommend you
  some attention-grabbing things or suggestions. Maybe you could write next articles relating to this article.
  I wish to read more things approximately it!

  My blog post; sky777 android download

 8. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Appreciate it

 9. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am
  going through troubles with your RSS. I don’t know
  why I am unable to join it. Is there anyone else getting the same RSS issues?
  Anyone who knows the solution can you kindly respond?

  Thanks!!

  Take a look at my web site :: slot Mega888

 10. Aw, this was an incredibly nice post. Finding the time and actual effort to generate a top notch
  article… but what can I say… I put things off a
  lot and don’t manage to get nearly anything done.

 11. I savour, cause I discovered exactly what I was taking a look for.

  You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day.
  Bye

 12. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I will make sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the
  post. I will definitely comeback.

  Here is my web page … lionking888 agent

 13. hello there and thank you for your information – I’ve definitely picked up
  something new from right here. I did however expertise some technical points using
  this site, since I experienced to reload the web site many times previous to I
  could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I’m complaining, but slow loading instances times
  will often affect your placement in google and can damage your quality score if
  ads and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content.
  Ensure that you update this again very soon.

 14. Good day! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or
  maybe guest writing a blog article or vice-versa? My blog goes over a lot of the same topics
  as yours and I think we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you!
  Awesome blog by the way!

 15. I feel that is among the so much vital information for me.
  And i’m satisfied reading your article. However wanna remark on some
  normal issues, The website taste is great, the articles is in point of
  fact great : D. Good process, cheers

 16. Wow, that’s what I was looking for, what a stuff! present here at this weblog, thanks admin of this site.

 17. Undeniably imagine that which you said. Your favorite reason seemed to be on the net the simplest factor to
  understand of. I say to you, I definitely get annoyed even as people consider
  worries that they plainly don’t recognize about. You managed to
  hit the nail upon the highest as well as defined
  out the entire thing with no need side effect , other people can take a signal.

  Will likely be back to get more. Thank you

 18. I’m extremely impressed along with your writing abilities as neatly as with the format to your blog.
  Is this a paid theme or did you modify it your self? Anyway keep
  up the excellent high quality writing, it is rare to peer a great weblog like this one nowadays..

 19. It’s not my first time to go to see this web site, i am
  browsing this site dailly and obtain pleasant facts from here everyday.

 20. Ahaa, its good conversation on the topic of this paragraph here at this web site,
  I have read all that, so now me also commenting here.

 21. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to far added agreeable from you! However, how
  could we communicate?

 22. Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my site!I suppose its ok to
  use some of your ideas!!

 23. Fantastic website. Plenty of helpful information here.
  I’m sending it to some friends ans additionally sharing in delicious.
  And naturally, thank you in your sweat!

 24. Spot on with this write-up, I seriously think this site
  needs far more attention. I’ll probably be returning to read more,
  thanks for the advice!

 25. Simply wish to say your article is as amazing. The clearness for your submit is just
  spectacular and that i could suppose you are a professional in this subject.
  Fine along with your permission allow me to grasp your RSS
  feed to keep up to date with imminent post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

 26. It’s an remarkable piece of writing for all the internet viewers; they will take benefit from it I am sure.

 27. If you want to get a great deal from this piece of writing then you have to apply these strategies to your won blog.

 28. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple adjustements would really make my
  blog stand out. Please let me know where you got your theme.
  Bless you

 29. hey there and thank you for your information – I have definitely picked up
  anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using
  this site, since I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load correctly.

  I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will sometimes
  affect your placement in google and could damage your quality score if
  ads and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could
  look out for much more of your respective exciting content.

  Ensure that you update this again very soon.

 30. I’m really inspired together with your writing talents
  and also with the layout on your blog. Is that this a paid topic or
  did you modify it yourself? Anyway keep up the nice high quality writing,
  it is rare to see a nice blog like this one these days..

 31. I’m extremely impressed with your writing skills as well
  as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a
  nice blog like this one nowadays.

 32. Hurrah! In the end I got a weblog from where I can actually get valuable facts concerning my study and knowledge.

 33. you’re really a good webmaster. The site loading pace is amazing.
  It seems that you’re doing any distinctive trick.
  In addition, The contents are masterwork.
  you have performed a great job on this subject!

 34. Howdy! This blog post could not be written much better!
  Looking through this post reminds me of my previous roommate!
  He always kept talking about this. I’ll send this article to him.
  Fairly certain he’ll have a very good read. Many thanks for sharing!

 35. First off I would like to say wonderful blog! I had a quick question which I’d like to ask if you do not mind.
  I was interested to find out how you center yourself and clear your mind prior to
  writing. I have had difficulty clearing my thoughts in getting my thoughts out.
  I truly do take pleasure in writing however it just seems like the
  first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure
  out how to begin. Any recommendations or tips? Appreciate
  it!

 36. Wow! This blog looks exactly like my old one!
  It’s on a completely different topic but it has pretty much the same layout and design. Wonderful
  choice of colors!

 37. I love your blog.. very nice colors & theme.
  Did you create this website yourself or did you hire someone to
  do it for you? Plz answer back as I’m looking to
  design my own blog and would like to know where u got this from.
  appreciate it

 38. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it
  is really informative. I am going to watch out for brussels.
  I will be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 39. Link exchange is nothing else except it is just placing the other person’s webpage link on your page at appropriate place and other person will also do same in support of you.

 40. Hello, i think that i saw you visited my blog so i came to
  “return the favor”.I am attempting to find things to improve my site!I suppose
  its ok to use a few of your ideas!!

 41. Fine way of describing, and pleasant article to take data
  on the topic of my presentation topic, which
  i am going to present in school.

 42. It’s an amazing paragraph in support of all the web users; they will take benefit from it I am sure.

 43. This blog was… how do you say it? Relevant!! Finally I’ve found
  something that helped me. Thank you!

 44. Howdy! Do you know if they make any plugins to protect against
  hackers? I’m kinda paranoid about losing everything
  I’ve worked hard on. Any suggestions?

 45. Very good information. Lucky me I came across your blog by accident (stumbleupon).
  I’ve saved as a favorite for later!

 46. Just desire to say your article is as surprising. The clarity in your post is simply nice and i can assume you’re an expert on this subject.
  Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the gratifying work.

 47. Hi there, I enjoy reading all of your post. I wanted to write a
  little comment to support you.

 48. It’s the best time to make a few plans for the future and it is time to be happy.
  I have learn this post and if I may I desire to counsel you few interesting things or tips.

  Maybe you could write next articles regarding this article.
  I want to read more issues approximately it!

 49. It’s going to be end of mine day, but before end I am reading
  this impressive article to increase my experience.

 50. Hi Dear, are you in fact visiting this web page on a
  regular basis, if so then you will absolutely get fastidious know-how.

 51. Hi there, after reading this remarkable paragraph i am as
  well glad to share my familiarity here with colleagues.

Reacties zijn gesloten.