5. Meneer Justitie

Een van de mannen met wie ik ben weg geweest werkt bij Justitie in een hoge positie. Het is een intelligente man, in de 40 met kinderen en zijn shit op orde. Wat voor mij de spreekwoordelijke kers op de taart is, is dat deze man geeky AF is en we beide een aantal raakvlakken hebben op dit gebied qua fandoms.

Mijn hoofd ging echt een soort lijstje langs:

1. Hij is slim en welbespraakt ergo goede discussies   2. Kinderen… zorgzaam  3. Geeky  4. Mooie man in pak….grom  5. Hij heeft alles op orde en weet wat hij wil 

Na een aantal weken appen  (hij was op vakantie) besloten we af te spreken. Onze eerste date was dan ook een film. We gingen naar Antman and the Wasp. Bless him.

Hij  haalde mij op en we gingen gezellig naar de bios. Ik had hem mijn outfit laten kiezen door middel van een leuk spel en daarom hebben wij hartelijk gelachen. Ik stuurde hem 4 close up van patroontjes en hij koos het patroon wat verwerkt zou zitten in mijn outfit. Ik vind namelijk al mijn kleding leuk, alleen soms voor een date krijg ik outfit stress.  Dit leek mij een leuke manier om hiermee om te gaan.

De film was vermakelijk en alles ging soepel. Hij was tevreden met zijn keuze voor een Harry Potter inspired outfit en hij introduceerde mij tot het prachtige fenomeen “gemberbier”  Ik werd braaf naar huis gebracht en dat was dat. Leuke eerste date.

Er was duidelijk een klik en we wilde elkaar nog wel eens zien. Hij meldde dat hij mij een aantrekkelijke vrouw vind en benieuwd was naar de volgende outfit.

De week erop vroeg hij of ik wilde gamen bij hem. Hij had een switch en ik had hier wat opmerkingen over gemaakt. Fantastisch. We grapte wel eens over mijn onesies. Hij wist eerst niet wat het was en vond het grappig klinken.

Ik vertelde dat ik graag comfy ben maar maakte de flirterige grap dat je nooit weet wat eronder zit. Daar was hij helemaal down mee.

Aangekomen in een zelf uitgekozen leuk jurkje (want hallo, Linda) en een drankje verder bij hem thuis besloten we te gaan spelen. Me being me, besloot mijzelf om te kleden en in mijn Chewbacca (ja dat is star wars) onesie en mijzelf daarna naast hem op de bank te nestelen.

We speelde een beetje Mario, we keken een paar afleveringen van de serie “Happy” en we hadden lange gesprekken over onze exen en hoe we hiermee om zijn gegaan. Misschien niet de meest romantische dingen om te doen op een date.

Vervolgens was het  “ja ik ga je weg brengen want ik moet werken morgen” Uiteraard prima, niets mis mee maar ik voelde dat er iets om was geslagen. Nadat ik namelijk op de bank was gaan zitten in mijn onesie had hij nul fysieke toenadering gezocht richting mij terwijl in mijn gewone kleding hij dit wel deed. Omdat het vrij laat was besloot ik letterijk niet mijzelf weer terug om te kleden maar gewoon mijn hakken onder mijn onesie aan te trekken en bij hem in de auto te stappen. Thuis zou ik toch naar bed gaan.

In de auto terug hadden we nog een leuk gesprek, alles leek nog steeds redelijk goed te zijn. Al was hij wel wat stiller dan eerst en leek meer in gedachten verzonken te zijn.

Eenmaal bij mij thuis aangekomen, leek hij niet te weten hoe snel hij weg moest waardoor ik vol in mijn “awkward pinguin modus*” schoot. Ik keek hem aan meldde in een opwelling terwijl ik  al half uit de auto gestapt was; Dat ik niet goed wist wat hij wilde door de tegenstrijdigheid in flirterige uitspraken en koele gedrag. Dat ik hem eigenlijk wel een kus wilde geven maar gewoon niet meer kon aanvoelen of hij dit wel zou willen.  Hij moest hierom grinniken vertelde dat ik het wel super awkward maakte, wenste mij een fijne nacht en reed weg.

* Ik weet het, ik heb die modus soms. Dat is dan een error die twee kanten op kan schieten. 1. Ik weet niet wat te zeggen, staar een beetje in de verte en vraag ineens of je een kop thee wilt alsof dat alles oplost. 2. Ik gooi letterlijk mijn gedachten naar je hoofd hoe raar en direct dan ook, als een ware flapuit.

Je kunt begrijpen dat ik op dat moment nog steeds niet begreep wat hij nu wilde en mijn awkward modus had niet bepaald voor verheldering gezorgd. Sterker nog, ik kon wel door de grond zakken met de uitspraak die ik die avond had gedaan.  Gelukkig bestaat er nog zoiets als Whatsapp. Diezelfde avond kreeg ik te horen; “Je bent een hele leuke vrouw maar er is echt geen seksuele spanning ” Toen ik aangaf dit jammer te vinden omdat ik dacht dat er wel degelijk een klik was, ook op dat vlak kreeg ik (vrij kort door de bocht, paraphrasing)

“Ja maar die onesie…..dat is het toch niet. Er was geen vuurwerk”

Wacht wat….Dus mijn jurkjes definiëren mijn aantrekkingskracht?

BOI! Nee. Je kunt niet van flirten, sexy appen en leuk omslaan omdat ik eens een onesie draag. Ik ben graag comfy! Laat mij comfy zijn.  JA, Linda in een onesie is zeker niet zo sexy als Linda in een jurkje met hakken. Helemaal met je eens. Alleen het is nog steeds Linda. Woest aantrekkelijk op een laid back manier.

Ik heb hem bedankt voor zijn eerlijkheid en hem een fijn leven gewenst. Zo ben ik, ik ga niet trekken. Iets anders heeft ook nul zin.

Op dat moment heb ik twee dagen iets gehad van “what happend” Daarna laat je zoiets los en is het vrij simpel; Als je niet om kunt gaan met onesies en de laid back Linda dan zal het niets zijn tussen ons.

Daarnaast vuuwerk…..

Wat is dit toch met mannen? Ik gaf het al eens eerder aan. Vuurwerk is in mijn optiek letterlijk seksuele spanning, lust. Iemand willen bespringen, aan iemand willen zitten. Die spanning hadden we beide op de date 1 gewoon wel (hij meldde dit na die date)  dus dat is het niet.

Ik vermoed dat hij misschien “liefde op het eerste gezicht” zal bedoelen. Maar heel eerlijk….daar geloof ik als mens niet in. Ik geloof in aantrekkingskracht (dus lust), een klik en dan eens verder kijken. Ik geloof in elkaar leren kennen, groei. Iets wat blijvend is. Die vonk is alles wat nodig is OM tot vurigheid te komen.

Ik heb ook het idee dat dit iets is wat je leert op latere leeftijd. Ik schreef hier al eens eerder en artikel over. Hoe kijk ik tegen de liefde aan.

Ben ik dan toch niet romantisch genoeg? Ben ik te rationeel op dit punt?

Een partner zou mijn onesies moeten omarmen en mij nog steeds leuk moeten vinden in de laid back stand. 

 

35 gedachten over “5. Meneer Justitie”

 1. Definitely believe that which you said. Your favorite
  reason seemed to be on the web the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just do not know about.

  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the
  whole thing without having side-effects , people can take a
  signal. Will probably be back to get more. Thanks

 2. This is very interesting, You are a very skilled blogger.

  I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your
  fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks!

 3. Hi there Dear, are you in fact visiting this website
  on a regular basis, if so after that you will absolutely get nice know-how.

 4. Great beat ! I would like to apprentice while
  you amend your website, how could i subscribe for a blog web site?
  The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright
  clear idea

 5. Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my
  comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again.
  Regardless, just wanted to say great blog!

 6. Howdy I am so happy I found your blog page, I really found you by error,
  while I was browsing on Aol for something else, Anyways I am here now and would just like to say many
  thanks for a fantastic post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to go through it all at the moment but
  I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read more, Please do keep up the awesome work.

 7. My relatives all the time say that I am wasting my time here at net,
  except I know I am getting experience every day by reading thes pleasant articles or reviews.
  0mniartist asmr

 8. If some one wants to be updated with newest technologies after that he must be
  pay a quick visit this web site and be up to date everyday.

 9. Howdy very nice site!! Man .. Beautiful .. Wonderful ..

  I will bookmark your website and take the feeds also? I’m happy to search out a lot of
  useful info right here within the publish,
  we want develop more strategies in this regard, thank you for
  sharing. . . . . .

 10. It’s going to be end of mine day, except before
  end I am reading this enormous article to increase my knowledge.

 11. It’s not my first time to pay a visit this web
  page, i am browsing this web site dailly and take fastidious data
  from here daily.

 12. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have created some nice methods and we are looking
  to swap strategies with other folks, please shoot me an email if interested.

 13. It’s an awesome piece of writing for all the internet viewers; they will get benefit from it I am sure.

 14. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between usability and visual appearance.
  I must say you have done a excellent job with this. In addition, the
  blog loads super quick for me on Safari. Excellent Blog!

 15. naturally like your web site but you need to test the spelling on several of your posts.

  Many of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to inform the
  truth nevertheless I’ll definitely come again again.

 16. scoliosis
  When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is
  added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service?
  Many thanks! scoliosis

 17. scoliosis
  I’m extremely impressed with your writing skills and also
  with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize
  it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see
  a great blog like this one these days. scoliosis

 18. Hi there, this weekend is pleasant designed for me,
  as this time i am reading this great educational paragraph here at my residence.

 19. I’ve been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.

  It’s pretty worth enough for me. Personally,
  if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever
  before.

Reacties zijn gesloten.