Ik ben terug

Bijna twee maanden verder. Elke dag was een nieuwe dag waarin de zon weer vrolijk scheen, hoe boos ik er ook op was. Ik had pijn, ik verdronk bijna..waarom ging de wereld toch door?

Je zou zeggen dat ik na 32 jaar begreep hoe het zat. Ik had wat langer nodig om eindelijk eens in te zien hoe deze pijn werkt. Hoe ik het ervaar. Ik ging voor het eerst bewust echt door de pijn heen.

Wat leerde ik?

Het bijzondere van een gebroken hart is de kracht. Je hart breekt nooit helemaal. Hoeveel pijn je ook hebt, uiteindelijk wordt de pijn minder, heel je en leer je een nieuw ritme.

Het enige wat echt kapot gaat is je ego. Je dromen. Jouw beeld van hoe je de toekomst had gezien samen.  Een stukje identiteit die je uit de relatie haalde. Daarom voelt het alsof je wereld instort.

Mensen zijn veerkrachtige wezens. Je breekt, je staat op. Zo simpel kan het zijn. Je ziet de puinhoop om je heen en begint met een brokje steen op te ruimen. Elke keer een klein stukje, tot je sterk genoeg bent voor de grote brokstukken.

Zonder dat je het merkt zijn stiekem op die manier de dagen makkelijker geworden. De pijn is minder, het ademen gaat weer vanzelf. Je begint die glimlach terug te krijgen, je begint weer te lachen. Zelfs een giechel kan op komen borrelen om kleine dingen.

Het simpele antwoord om dit bereiken is ademen en niet vechten tegen de pijn. Je moet erdoorheen. Vechten heeft geen zin als je in die zee wordt gegooid. Je wordt hoe dan ook wel nat. Ga je er tegen vechten ben je niet alleen nat maar ook uitgeput, je gaat kopje onder en je verdrinkt. Een storm gaat namelijk altijd weer liggen. Dan krijg je ademruimte. Een moment van complete rust. Zie waar je bent, zwem veilig naar land.

Staan daar mensen aan de kant te zwaaien met vlaggen, proberen ze een reddingslijn toe werpen, laat ze toe. Die mensen zijn belangrijk. De mensen die voor jou een storm trotseren om je te helpen zijn je ware vrienden. Koester die. Misschien zie je ze even niet met die golven maar weet dat je vaak niet alleen bent in die storm. Jij ligt misschien wel in die woeste zee maar als je eruit komt zijn ze er met een handdoek en een borrel.

Zie die pijn als de zee. Water is altijd  in beweging, soms kalm, soms een rimpel, soms een golfje, soms woest. Een moment van melancholie.Het zijn momenten die nodig zijn in een mensenleven. Levenslessen. Je groeit als persoon zodra je de pijn omarmt. Je wordt wijzer en sterker als je het toelaat. Acceptatie.

So i did…..

Alles liet ik over mij heen komen. De pijn, het verdriet, de fouten, de leugens, de verhalen, het alleen zijn. Ik dreef vol in de storm. Ik hoorde mensen roepen maar ik wilde even niet. De golfslag was te sterk. Het onweer hield op, ik begon rustig te zwemmen en ik zag mensen. De regen stopte. Ik werd sterker, de slagen werden krachtiger. De wolken dreven weg en land was in zicht. Ik pakte die reddingslijn van mijn vrienden. Toen ik aan land kroop besloot zelfs een zonnestraal zijn gezicht te laten zien. Ik kreeg een handdoek ,droogde mijzelf af en warmde op. Daarna kon ik ineens weer ademen, hetzij wat proestend maar ik had tenminste lucht. Toen kwam alles eruit, ik liet mensen toe. Ik kon praten, ik kon huilen, ik kon eindelijk helen.

Nu heb ik een hernieuwde kracht gevonden. Ik ben er weer. Linda is terug. Sterker, vrolijker. Try me.

Een ex partner omlaag praten is makkelijk, fouten opnoemen van een ander kan iedereen. Erkennen dat iemand een goed, leuk persoon is maar toch uiteindelijk niet geschikt is voor jou als levenspartner is lastiger. Erkennen dat je zelf fouten hebt gemaakt is ook lastig, immers doe je dat toch niet! Toch is dat wel het beste, in mijn optiek. Die spiegel is hard maar jezelf zien en tevreden zijn is goed. Het geeft rust.

Ik heb geen kwaad bloed meer naar Jelle. Ik weiger de leuke mooie momenten hierdoor te laten besmeuren. We hadden iets moois. Het eindigt. C’est la vie. We hebben prachtig leuke momenten gehad. We hebben even elkaar mogen verrijken als mens. Ik heb van hem dingen geleerd waarvoor ik dankbaar ben. Het is een prima mens. Ik wens hem het beste verder in zijn leven. Ik wens ook mijzelf het beste toe, dat verdien ik net zo goed. Wij waren dit blijkbaar niet voor elkaar. Dan laat je elkaar los. Adieu.

Het mooie aan die rust, die kracht is dat je een overschot aan liefde hebt. Liefde waarvan je dacht dat het weg was.  Liefde die je kan stoppen waar je maar wil.

Ik koos ervoor om dit te stoppen in mijzelf. Ik wilde blij en gelukkig zijn met mij. Ik wilde mijzelf weer leuk vinden. Ik wilde mijzelf verrijken.

Ik pakte koken op. Ik zocht recepten op die ik lekker vind en maakte ze eigen. Dit deel ik weer met de mensen in mijn omgeving. Je bent immers bourgondisch of niet.

Ik wilde mensen leren kennen, dus deed ik dat. Gamers, docenten, wetenschappers. Ik heb hierdoor een vriendschap opgebouwd met iemand waarmee ik eindeloos films kan bespreken en analyseren. Iemand met wie ik whiskey kan drinken bij een vuur terwijl er gesprekken gevoerd worden over het leven.

Ik wilde mijzelf uitdagen door dingen te doen die mij angst aanjoegen. Ik ging alleen stappen, alleen naar de bioscoop, alleen eten, alleen op vakantie, ik zette mijzelf eens voor op. Ik koos voor mijzelf, iets wat niet in mijn basis zit.  Hierdoor rekende ik grotendeels af met paniek. Alleen zijn is helemaal zo slecht nog niet.

Ik doe dingen die ik leuk vind of altijd wilde doen. Ik ga binnenkort kamperen. Ik wil eens naar de opera of een mooie balletvoorstelling zien. Eindelijk naar het Escher museum. Een roadtrip ter zijner tijd. Lego bouwwerken.

Ik ben groeiende als mens. Als persoon. Kalmer.

Ik kreeg wederom de vraag of ik opnieuw iemand zo zou steunen al zou het inhouden zelf wederom op pauze te gaan staan. Ook nu, na alles. Het antwoord blijft; Ja. Heb ik je lief, zit je in mijn hart….doe ik nog steeds alles voor je. Ik steun je, door dik en dun, voor en tegenspoed. Dat ben ik. Ouderwets maar waar.

Ik zal wel beter communiceren. Ik was van natura al een eerlijk, duidelijk persoon. Dat is nu meer aanwezig dan ooit, alhoewel ik op zijn tijd nog een 404tje heb betreffende emoties bespreken in persona. Een bak thee lost alles dan wel op.

Mijn hart heeft littekens en nu een nieuwe erbij, ik koester ze. Het toont dat ik mens ben. Ik kan houden van. Ik kan lief hebben. Zonder pijn geen liefde, zonder duisternis geen lichtpunt.

Iedere relatie die pijn deed leerde mij meer over mijzelf. Ik leerde mijn grenzen, mijn krachten, mijn zwakheden. Iedere man die in mijn hart zat heeft een deel van zichzelf achtergelaten. Ik draag ze bij mij. Het maakt mij, mij. Ik hoop oprecht dat ik ze nooit verlies.

Op zijn tijd ben ik nog steeds cynisch, melancholisch, zelfs keihard. Dan moet ik even klagen, ventileren. Vroeger zag ik dat als negatief, een duister hard randje. Een minder leuke kant van mij en minder sociaal geaccepteerde houding. Toch is dat ook ik. Die kant hoort ook bij mij en accepteer ik nu ook volledig.

Wederom net als plezier en pijn, haat en liefde, gaat mijn vrolijke en cynische zijn hand in hand. Een dunne fijne lijn. Het hoort bij mij. Het is wie ik ben. Twee uiterste in een kleine party verpakking.

Een ander punt waarin ik mijn persoonlijke groei merk is mijn hart.  Waar ik vroeger na dit soort pijn een betonnen muur om mijn hart heen besloot te zetten, inclusief slotgracht en labyrint zit er nu alleen een deur in. Met een simpel bordje eraan. Een mededeling dat ik even rust nodig heb en of je geduld wil hebben. Als je klopt, doe het zachtjes.Ik heb geen nieuw hart, het is een wat ouder model.  De scharniertjes zijn een beetje wankel en verroest. Het heeft zijn charme.

Uiteindelijk komt er iemand die geduldig op wacht gaat staan. Die de scharniertjes rustig in de olie zet, zachtjes aan klopt en mij een knuffel geeft als ik daar aan toe ben. Die persoon heb ik nodig.

Mijn hart heeft zo langzaam aan weer een nieuw ritme gevonden. Ze komt er wel. De sprankelende lach is weer te horen, mijn ogen fonkelen weer. De altijd vrolijke wervelwind, eigenwijs en nog steeds de eeuwige stuntel van 1 meter 60. Ik ben best leuk.

Hoi, ik ben Linda. Het is fijn om terug te zijn.

78 gedachten over “Ik ben terug”

  1. Hey mies,
   knuf!! uiteindelijk is het gewoon even blijven drijven. Ik kom er altijd wel.

 1. Hi to every one, the contents existing at
  this web site are truly remarkable for people knowledge,
  well, keep up the good work fellows.

 2. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your site provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and
  our entire community will be grateful to you. games ps4 allenferguson games ps4

 3. What’s up, just wanted to say, I liked this article.
  It was funny. Keep on posting! games ps4 185413490784 games ps4

 4. What’s up, its fastidious article concerning media print, we all know media is a enormous source of facts.

 5. I love what you guys are usually up too. Such clever work and reporting!
  Keep up the great works guys I’ve you guys to my personal blogroll.

 6. Howdy would you mind stating which blog platform
  you’re using? I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a difficult time
  making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and
  I’m looking for something completely unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 7. I’ve been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article
  like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if
  all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet
  will be much more useful than ever before. asmr 0mniartist

 8. Greetings from Los angeles! I’m bored to death at work so I
  decided to check out your blog on my iphone during lunch break.
  I enjoy the information you present here and
  can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at
  how fast your blog loaded on my phone ..

  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, great blog!
  asmr 0mniartist

 9. Hello there! This post couldn’t be written any better!

  Going through this article reminds me of my previous roommate!
  He always kept talking about this. I’ll forward this information to him.

  Pretty sure he will have a very good read. I appreciate you for sharing!

  0mniartist asmr

 10. I ddo nott even қnow the way I finiѕhеd up right
  here, however Ibelieved this submit wɑs good.
  I dо noot кnopw wwho you’re but definitely you are going tо a well-known blogger in case you are not already.
  Cheers!

  Here iss my webpage; situs apartemen

 11. Hi there, i read your blogg fгom time to ime and i own a similar one and i was ϳust curious іf ʏou get a lot of spam feedbаck?
  If soⲟ how do you гduce it, any plugin or anything you can suggest?
  I get ѕo muϲh lately it’s driνing me crazy so any help is
  very much appreciated.

  My blog: tentang dirinya

 12. Hi! I know this is kіnda off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this site? I’m getring tiгed of Woгdpгess Ьеcause I’ve had issues with hackers and
  I’m looking at οptions for аnother ρlatform. I would bе awesome if you could poinbt me in thee dirеction off a good platform.

  Feel free to visit my blog post: sabung ayam online

 13. What’s up it’s me, I am also visiting this site on a regular basis, this website is in fact nice and the viewers are actually sharing fastidious thoughts.

 14. Ӏ savouг, cause I found exactly what I useԁ t᧐ be taking a looқ for.
  You’ve ended mү four day long hunt! God Bless you man. Have a
  niⅽе day. Bye

  Feel free to visit my web-site :: judi bola

 15. Thanks for the auspicious ᴡriteup. It in truth
  used to be a enjoyment account it. Glɑnce complicatеd to far dеlkvered agreeable from you!

  However, how cann we keep in touch?

  Also visit my Ьlog – klik disini

 16. Hello! This is my first visit to your blog! We are
  a group of volunteers and starting a new initiative in a community
  in the same niche. Your blog provided us useful information to
  work on. You have done a extraordinary job!

  Also visit my webpage – Mega888 For Ios (https://918Kiss-M.Com)

 17. Sweet Ƅlog! I found it while surfіng around
  on Yahoo News. Ꭰo you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying ffor a while buut I never seem to get there!
  Thank you

  Visit my page kunjungi website

 18. Itss lijke you read my mind! You seem to ҝnow a lot about this,
  like you wrote the book in it or something.
  I tһink that you could do with some picѕ to drive the message hоme а bit, Ƅut othеr tһan thаt, this
  is exhellent blog. A great read. I will certаinly be back.

  my blߋg pst … 레플리카 사이트

 19. Ι am curious to find оut what blog platform you’re using?

  I’m experiencing some minor secjrity issues with my
  latest site and I would lіke tto find sоmething more risk-freе.
  Do you ave aany solutions?

  Also visіt my blog post; kunjungi situs

 20. Hello tһere! Do you uѕe Twitter? I’d like to follߋᴡ you if tһat
  ѡould be ok. I’m undouЬtedly enjоying your bloɡ and lookk forward to neѡ posts.

  Also visit my bⅼog post – bandarqq

 21. Ꮋey Τhere. I foᥙnd your blog ᥙsing msn. This is an extremely well written articⅼe.
  I’ll make sure to bookmark іt and return to read
  more of your useful info. Tһanks for the post. I’ll
  certainly return.

  Feel free to visit my ρage: informasi selanjutnya

 22. This is a very good tip particularly to those fresh to the blogosphere.
  Brief but very accurate info… Appreciate your sharing this one.
  A must read post!

 23. Right here is the right blog for anyone who hopes to understand this topic.
  You know a whole lot its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You definitely put a new spin on a topic that has
  been discussed for years. Great stuff, just great!

 24. Hey would you mind letting me know which web host you’re working
  with? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.

  Can you recommend a good hosting provider at a honest price?

  Cheers, I appreciate it!

 25. Gambling can be of many types, with every type requiring its own legal structure.
  In Nevada, for instance, there is what is called a”suit.” A suit is an agreement or a contract between a person placing
  a wager and the individual or group placing the cash at stake.
  In certain countries, a”gaming accounts” is made in which cash
  deposited to the account is kept by a bookmaker and is not available to gamers; others allow online gambling but do not permit offline gaming.
  Finally, there are”rollover” transactions in which
  the money in a participant’s account is withdrawn before it is used.
  This way, the expression gaming covers a vast selection of trades and can refer to all
  of these, as each has its own set of conditions under which it
  may take place.

 26. Hi, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the favor”.I
  am trying to find things to enhance my website!I suppose its ok to use some of your
  ideas!!

 27. Very shortly this site will be famous amid all blogging and site-building users, due to it’s
  pleasant content

 28. I am really enjoying the theme/design of your web site.
  Do you ever run into any internet browser compatibility issues?

  A few of my blog readers have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great
  in Firefox. Do you have any ideas to help fix this issue?

 29. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious
  what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?

  I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any tips or advice
  would be greatly appreciated. Many thanks

 30. Betting can be of several types, with each type requiring its own legal structure.
  In Nevada, for example, there is what’s known as a”suit.” A lawsuit is an agreement or a contract between a person placing
  a bet and the individual or group putting the cash at stake.

  In some countries, a”gaming accounts” is made in which
  cash deposited into the account is retained by means of a bookmaker and
  is not available to players; others let
  online gambling but don’t permit offline gaming. Finally, you
  will find”rollover” transactions in which the cash in a participant’s account
  is withdrawn before it’s used. In this way, the term
  gaming covers a wide range of trades and may refer to every one of
  them, as each has its own set of conditions under which it can occur.

 31. whoah this blog is magnificent i really like reading your articles.
  Keep up the good work! You already know, lots of people
  are searching around for this info, you could help
  them greatly.

 32. It’s remarkable to pay a visit this site and reading the views of all
  colleagues regarding this paragraph, while I am also keen of getting know-how.

 33. I’m really enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often.
  Did you hire out a designer to create your theme?
  Great work!

 34. I love what you guys are usually up too. This sort of clever
  work and coverage! Keep up the amazing works guys I’ve incorporated you guys to
  our blogroll.

 35. Pingback: tinder wifi only
 36. scoliosis
  Hello, i think that i saw you visited my weblog
  so i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance
  my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!! scoliosis

 37. What’s up colleagues, how is the whole thing, and what
  you would like to say about this article, in my view its really remarkable in support of me.

 38. I’m gone to convey my little brother, that he should also pay
  a visit this blog on regular basis to take updated from most up-to-date news update.

 39. scoliosis
  It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly
  donate to this brilliant blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to brand new updates and will talk
  about this blog with my Facebook group. Chat soon! scoliosis

 40. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who
  has been conducting a little homework on this.
  And he in fact bought me dinner due to the fact that I found it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending time to talk about this subject here on your web page.

Reacties zijn gesloten.