Aan mijn toekomstige schoonouders

Ondertussen heb ik een paar schoonouders meegemaakt en er zijn een paar dingen die mensen toch eens zouden moeten horen. Ik speel al met dit idee sinds de vader van de kindjes maar nu besloot ik hem te schrijven.

Lieve toekomstige schoonouders, er zijn een aantal dingen die ik graag al met je wil delen. Van mij als moeder, dochter, vriendin van jullie zoon en mens naar jullie toe.

Ik hou van je kind. Jij houd van je kind. Dat kan gezamenlijk. Het ene sluit het ander niet uit en ik zal nooit je kind van je wegnemen. Ik ben pro goede band met ouders hebben. Ik ben zelf moeder. Misschien begrijp ik het nog wel beter dan een ander.

Zodra je kind een relatie heeft en het zou kunnen dat die partner aanwezig is. Loop niet zomaar binnen. Vroeger als vrijgezel helemaal leuk. Respecteer onze privacy. Nu is hij niet meer alleen en Persoonlijk vind ik het niet zo tof als ik met je kind in bed lig of lui in huis hang in mijn deken gewikkeld als een burrito, dat ik dan ineens oog in oog sta met de vader.

Bel aan, bel van te voren even. Misschien doen we wel “the devils tango” Daarnaast maak ik graag een goede indruk op je, wil je mij een half uurtje geven om het gezellig te maken en thee op te zetten?

Zodra we gezellig iets eten en drinken. Snap dat ik in het begin zenuwachtig ben. Jullie zijn enorm belangrijk in zijn leven. Vertel mij niet hoe leuk een ex was. Ik hoef niet te horen wie de perfecte schoondochter was. Ik ben nu met je kind niet een ander iemand. Leef in het nu.

Als je niet iets aardigs kunt zeggen. Zeg dan niets. Ik leer het ook aan mijn kinderen. Wees aardig. Stel iemand op zijn gemak.

Zodra er kinderen in het spel zijn snap ik dat het een nieuw eng iets is. Geloof mij, ik vind het net zo eng. Die mini mensjes van mij hebben al zoveel meegemaakt. Ik verwacht echt geen nieuwe opa en oma. Dat is jouw keuze en alleen als het goed voelt. Snap wel dat hier ook tijd in gaat zitten. Als je het leuk vind probeer dan samen wat met ons te doen. De mini mensjes zijn echt wel leuk. Ze bijten niet meer.

Begrijp dat niet alleen ik erbij kom maar ook deze twee nieuwe leventjes. Je krijgt een uitbreiding in de familie van drie personen. Het is anders maar echt leuk!

Mijn mini mensjes deel ik niet zomaar met iedereen. Ik vertrouw je kind. Hij kan het aan. Hij kiest hiervoor. Vertrouw dat hij dit kan. Als ik als moeder dacht dat hij het niet aankon was ik niet bij hem.

Laten we samen eens koffie drinken, lunchen. Gewoon zonder je kind. Omdat het kan. Ik ben benieuwd naar jou als mens. Leer mij kennen. Zie mij niet als “vriendin van” zie mij als Linda. Ik heb een eigen stem en mening.

Zodra je kind besluit samen te wonen is het niet meer jouw taak om je druk te maken over je kind zijn inrichting. Een vrijgezelle man zal dit handig vinden maar nu ben ik er ook. Dit zal voortaan gebeuren met mij. Ons huis. Onze plek. Onze toekomst.

Tips en leuke ideeën geven is hartstikke welkom. Overleg! Snap dat we samen iets proberen op te bouwen. Kom niet binnen met kussentjes, plantjes, meubels en neem het huis niet over. Niet jouw taak meer. Het komt allemaal goed. Stop met een stempel op een huis drukken als het niet jouw huis is.

Het is ook niet acceptabel dat ik zomaar met spullen in jouw huis kom of alles inricht of spullen verplaats. Laat het los. Een plantje als cadeau is lief. Een boekenkast geven en in willen richten is ongezond claim gedrag.

Zodra je zorgen hebt over iets praat! Uit het. Ik heb liever dat als we tegen een probleem aanlopen dit gemeld wordt. Nogmaals ik hou van je kind. Speel dit soort dingen niet uit via hem. Je zet je kind onnodig onder druk. Hiermee ook onze relatie. Je kind zal altijd proberen de goede vrede te bewaren. Dit maakt het vaak erger.

Praat met mij! Nodig mij uit. Bel met mij. Ik vind het net zo vervelend en wil het de wereld uit hebben. Ik zal beloven dat ik jou ook aan zal spreken.

Communicatie is alles.

Zodra je ziet dat je kind mij niet goed behandeld zeg er wat van. Jullie als ouders weten hoe belangrijk tijd samen is. Jullie weten hoe een gezin werkt. Jullie snappen hoe stressvol situaties soms kunnen zijn.

Ik doe mijn best. Mijn ouders geloven in spiegels. Zo ben ik opgevoed. Ik ben mens. Als ik eens onheus ben naar je kind mag je dat zeggen. De kans ik groot dat ik er al op aangesproken ben.

Step up. Wees een goede ouder en wees goede schoonouders. Wees er ook voor mij. Jullie zijn mijn tweede ouders en ik zal jullie soms ook nodig hebben.

Als je kind en ik ruzie hebben begrijp dat er meer kanten van het verhaal zijn. Ruzie maken hoort er soms bij. Ook ik zal fouten maken. Reken mij niet meteen af. Ik zal altijd verantwoording nemen voor mijn fouten. Luister ook naar mijn verhaal. Ik ben niet jullie vijand. Je kind en ik hebben even een oneindigheid, wij niet.

Luister en geef raad. Wees rechtvaardig en eerlijk.

Lieve toekomstige schoonouders. Begrijp dat ik graag bij jullie familie wil komen. Ik wil graag dat de ouders van zo een fijn, lief mens mij ook zien. Mij toelaten. Je hebt het geweldig gedaan met je kind. Ik hou van hem. Je kunt trots zijn op hem. Het is een fantastisch mens mede door jullie input.

Ik ben een zorgzaam mens en ik wil het beste voor jullie kind. Voor ons.

Ik zal mijn best doen hem elke dag te laten lachen, hem elke dag te zeggen dat ik van hem houd, ik zal nooit met ruzie naar bed gaan. Ik zal goed voor hem zorgen, in voor en tegenspoed.

Laat je kind los. Hij is geen 15 jaar meer. Hij is echt in goede handen. Beloofd.

64 gedachten over “Aan mijn toekomstige schoonouders”

 1. Wauw dit is super verwoord zou iedere toekomstige ouder en schoonouder moeten lezen

  1. Bedankt! Ik zou zeggen deel hem met mensen hahaha. Hoe meer zielen het lezen hoe duidelijker het hopelijk is voor iedereen.

 2. Всем, кто обожает великолепное порево со взрослыми и восемнадцатилетними девчушками, а так же подкачанными парнишками, российский и иностранный инцест секс – [url=https://incest-home-video.ru/mamy]сын трахает маму инцест[/url]
  – милости прошу на мой скромненький webсайт https://incest-home-video.ru/ . У нас здесь весело и вечно много новых коротеньких секс видеоклипов в хорошем качестве совершенно бесплатно и без регистрации.

 3. I do not even know how I ended up here, but I thought this
  post was great. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 😉
  Cheers! asmr 0mniartist

 4. Unquestionably believe that which you stated.
  Your favorite reason seemed to be on the web the simplest thing
  to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they
  just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could
  take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 5. Hey there! Do you use Twitter? I’d like to follow you
  if that would be ok. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.
  0mniartist asmr

 6. Hello there! I know this is kinda off topic but I was wondering
  if you knew where I could find a captcha plugin for
  my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one?
  Thanks a lot! asmr 0mniartist

 7. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
  I have joined your rss feed and look forward to seeking more of
  your great post. Also, I have shared your website
  in my social networks!

 8. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much.
  I hope to give something back and aid others like
  you helped me. asmr 0mniartist

 9. You’ve made some good points there. I checked on the internet for additional information about the
  issue and found most individuals will go along with your views on this website.

 10. Hey There. I found your weblog the use of msn. This is an extremely
  neatly written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to learn extra
  of your useful info. Thanks for the post. I’ll
  definitely comeback.

 11. Hi, Neat post. There’s a problem together with your site in web explorer, would
  check this? IE nonetheless is the marketplace chief and a huge section of folks will miss your fantastic writing due to this problem.

 12. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a friend who had been doing a little homework on this.
  And he in fact bought me breakfast because I found it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!

  But yeah, thanks for spending the time to discuss this issue here on your site.

 13. Hello there! This article couldn’t be written any better!
  Looking through this article reminds me of my previous roommate!
  He always kept preaching about this. I will forward this article to him.
  Fairly certain he will have a good read. I appreciate you for sharing!

 14. This post gives clear idea designed for the new visitors of blogging, that in fact how to do running a blog.

 15. I’m amazed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s
  both equally educative and amusing, and without a doubt, you have hit the nail on the head.
  The problem is something which too few men and women are speaking intelligently
  about. I am very happy that I found this in my hunt for something concerning this.

 16. I am really loving the theme/design of your
  website. Do you ever run into any internet browser compatibility issues?
  A couple of my blog visitors have complained about my website not operating correctly
  in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any suggestions to help fix this issue?

 17. whoah this weblog is magnificent i like studying your articles.

  Stay up the great work! You realize, a lot of people are
  searching around for this info, you could help them greatly.

 18. I don’t know if it’s just me or if perhaps everybody else encountering issues with your blog.
  It looks like some of the written text within your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is
  happening to them too? This might be a problem with my web browser because
  I’ve had this happen before. Thanks

 19. I just like the helpful information you provide for your articles.
  I will bookmark your weblog and check again right here regularly.

  I am fairly certain I’ll be told many new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 20. Definitely consider that that you stated. Your favourite reason appeared to be
  at the net the simplest thing to have in mind of.
  I say to you, I certainly get annoyed even as people consider
  worries that they just do not realize about.
  You managed to hit the nail upon the top and also outlined out
  the entire thing with no need side-effects , people can take a signal.
  Will probably be again to get more. Thanks

 21. Hello There. I found your weblog the usage of msn. This is a very smartly written article.
  I’ll make sure to bookmark it and return to read extra of your useful information.
  Thank you for the post. I’ll certainly comeback.

 22. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so
  I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.
  Do you have any recommendations for inexperienced blog writers?
  I’d really appreciate it.

 23. Incredible! This blog looks just like my old one! It’s on a completely
  different topic but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!

 24. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comnment buut after I clicked submit my comment didn’t appear.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to
  say wondcerful blog!
  web page

 25. scoliosis
  Do you mind if I quote a few of your articles as long as
  I provide credit and sources back to your site? My blog site is in the exact same niche as yours
  and my users would definitely benefit from a lot of the information you present here.
  Please let me know if this okay with you. Regards!
  scoliosis

 26. scoliosis
  A fascinating discussion is worth comment. There’s no doubt that that you ought
  to publish more about this issue, it may not be
  a taboo matter but typically folks don’t discuss these subjects.
  To the next! Cheers!! scoliosis

 27. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog.
  You have some really good posts and I feel I would
  be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write
  some material for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please shoot me an email if interested.
  Thank you!

 28. scoliosis
  Hi! I could have sworn I’ve visited this web site before
  but after going through a few of the posts I realized it’s new to
  me. Regardless, I’m certainly pleased I came across it and I’ll be book-marking it and
  checking back frequently! scoliosis

 29. scoliosis
  Link exchange is nothing else but it is only placing the other person’s website
  link on your page at suitable place and other person will also do similar in favor of you.
  scoliosis

 30. dating sites
  Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to
  be running off the screen in Ie. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post
  to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem solved soon. Many thanks dating sites

 31. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger,
  and I was curious about your situation; we have developed some nice
  procedures and we are looking to swap techniques with
  others, why not shoot me an e-mail if interested.

 32. Howdy! I could have sworn I’ve been to this blog before but after
  looking at many of the posts I realized it’s new to me.
  Regardless, I’m definitely pleased I stumbled upon it and I’ll be
  book-marking it and checking back frequently!

 33. advertising and *********** with Adwords. Anyway I’m
  adding this RSS to my email and can look out for a lot extra of your respective fascinating content.
  Ensure that you update this again soon..

 34. Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed
  to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked
  while people consider worries that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people
  could take a signal. Will probably be back to get more.
  Thanks

 35. Wow, superb weblog format! How lengthy have you been blogging for?

  you make running a blog look easy. The whole look of your web site is
  great, as smartly as the content material!

Reacties zijn gesloten.