2018 en samenwonen met de leukste man van kudel.

Ik zit in een drukke periode en ik heb ontspanning nodig. Ooit ben ik begonnen met bloggen in een zwangerschap. Nee ik ben nu niet zwanger maar 2017 was een zwaar jaar (met oa het overlijden van mijn stiefvader) en 2018 is een heel druk jaar. Tijd om dingen van mij af te typen.

Met bloggen creëer ik namelijk momenten van rust. Dat houd in dat ik er geen “moetje”  van maak. Ik blog wanneer ik er behoefte aan heb. Regelmaat zal er nu niet inkomen. Ik ben blij als ik zo eens per week ga zitten en ga typen.

Waarom is/word 2018 zo een druk jaar?

Van Velsen naar Aalsmeer.

Mijn lieftallige Jelle heeft een huis gekocht in zijn woonplaats Kudelstaart zodat wij kunnen samenwonen.

We hebben eind 2016 het er eens over gehad maar besloten dat het huis waar Meneer toentertijd woonde niet geschikt was voor samenwonen met twee kinderen. Een huis kopen was op dat moment niet aan de orde. Een paar maanden na het gesprek (zomer 2017) belde Meneer mij op of ik een huis wilde bekijken met hem en of ik nog wilde samenwonen. Het antwoord was en is uiteraard absoluut ja.

We hebben wel besloten voor de kinderen en omdat er behoorlijk aan het huis geklust moet worden dat we de verhuizing over de zomervakantie heen trekken. Het is namelijk een behoorlijke stap, dit willen we voorzichtig doen en niet de meiden in het midden van een schooljaar laten wisselen.

Weg vanuit een havendorp en op naar het bloemendorp.

Twee draaiende huishoudens samen voegen op deze manier is niet een makkelijke klus. 

Het is wennen voor iedereen. Het is toch anders als je 18 bent en je gaat voor het eerst samenwonen. Nu heb je twee dertigers met een eigen leven, een eigen ritme en een eigen stijl.

Zeker die eigen stijl is grappig betreffende het huis inrichten maar dit gaan we later eens uitvoerig bespreken.

Meneer krijgt een vrouw met twee mini mensen erbij naast zijn werk, vrije tijd, sociale leven en politiek. Dit moet hij allemaal kunnen balanceren.  Uiteraard kiest Meneer hier bewust voor maar toch is het een extra balletje erbij. Twee meiden die langzaam richting de puberteit dansen is geweldig maar ook soms behoorlijk pittig.

De mini mensjes zitten met school en hun omgeving die anders word. De ene dame blijft waarschijnlijk op haar oude school en de andere dame gaat wisselen. Een ander huis, andere slaapkamers, andere omgeving. Dit heeft ook een impact en we praten hier dus regelmatig over en plannen soms een nachtje slapen in het huis zodat ze langzaam kunnen acclimatiseren.

Voor mij is het een logische volgende stap in onze relatie. Ik vind het heel fijn dat wij zo samen komen en hier verder gaan bouwen aan een toekomst.

Ik wil mijn zelfstandigheid behouden. Dus ik ga geen vast contract in de zorg weg gooien. Met andere woorden, ik houd mijn baan aan in Velsen.  Ik zal dus heen en weer moeten gaan tussen de woonplaatsen.

Een rijbewijs is nodig. 

Om alles te kunnen doen heb ik dan wel een rijbewijs nodig. Dit houd ik dat ik elke week nu in de auto zit om te lessen. Ik heb ooit toen ik jong was gereden en ik ben twee keer gezakt. De laatste keer zakte ik tijdens mijn zwangerschap en ik ben eigenlijk nooit meer verder gegaan.

Het fijne is dat je het vrij snel oppakt. Het minder prettige is dat het een vrij kostbaar gebeuren is. Ik ga hier nog een apart blogje over maken. Hoe ik mijn lessen ervaar als dertig jarige.

De verkiezingen komen eraan.

Jelle is de lijsttrekker in de gemeente voor de PvdA. Dat betekend dat hij enorm veel vergaderingen heeft.  Bijna iedere avond is hij urenlang aan het babbelen en zijn ding doen. Hij doet dit met plezier maar er zitten consequenties aan.

Het is niet anders dan begrijpelijk dat het namelijk veel eist van hem als persoon naast werk, het huis opknappen, sociale contacten en uiteraard onze relatie.

Gelukkig zou het minder druk moeten worden na de verkiezingen dus dan is er wat ademruimte.

Woon je in Aalsmeer, stem op Jelle! 🤗

Alles bij elkaar word 2018 een belangrijk, spannend en druk jaar. 

Het huis, autorijden, politiek, een verhuizing plannen en ondertussen nu nog in Velsen een huishouden alleen draaien met twee meiden en alles wat daarbij komt.  Ik werk in de zorg en probeer ondertussen al mijn tijd te verdelen tussen een sociaal leven, mijn relatie en mijn eigen gemoedstoestand.

Het is mij wat.  Het is druk maar we weten waar we het voor doen.

Een kleurige toekomst samen in het kleine bloemendorp.

0

24 gedachten over “2018 en samenwonen met de leukste man van kudel.”

 1. gefeliciteerd met het samen wonen!
  had al zo een idee aan de foto’s te zien, ineens ook veel herkenningspunten uit de buurt hahah.

  ga je vast wel een keer (bellend in de appie :P) tegen komen!

  0
 2. Just want to say your article is as astounding.

  The clearness in your post is simply great and i can assume you’re an expert
  on this subject. Well with your permission allow me to grab
  your feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the enjoyable work.

  0
 3. My brother suggested I may like this website. He used to be entirely right.
  This post actually made my day. You can not believe just how so much time I had spent for this
  info! Thank you! ps4 games allenferguson ps4 games

  0
 4. Howdy! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
  Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I
  can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start.

  Do you have any points or suggestions? Thanks

  0
 5. I just like the valuable info you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here regularly.

  I’m quite certain I’ll learn many new stuff right right
  here! Good luck for the following!

  0
 6. I blog often and I really thank you for your information. This article has really
  peaked my interest. I’m going to take a note of your website and keep checking for
  new details about once a week. I opted in for your Feed as well.

  0
 7. Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to say that I have truly enjoyed
  browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I am hoping you write again very soon!

  0
 8. Thanks for ones marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you
  are a great author.I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back from now
  on. I want to encourage you to ultimately continue your great job, have
  a nice holiday weekend!

  0
 9. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they just do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top and also defined out
  the whole thing without having side-effects , people can take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

  0
 10. You’re so іnteresting! Ι do not believe I’ѵe read
  throսɡһ a single thing like that before. So great to discover someƅody with
  sօme unique thoughts oon this subject. Reaⅼly.. thank you for starting thіs up.
  This webwite iѕ one thing that is required on the web, someone wiith
  a little originality!

  Also visit my webpage; plenty of fish dating site of frеe dating
  (http://freedatingsiteall.com)

  0
 11. Having read this I believed it was extremely enlightening.

  I appreciate you finding the time and effort to put this information together.
  I once again find myself personally spending a lot of time both
  reading and leaving comments. But so what, it was still worth it!
  asmr 0mniartist

  0
 12. Hey, I think your website might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog site in Safari, it looks fine but when opening in Internet
  Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give
  you a quick heads up! Other then that, excellent blog! asmr 0mniartist

  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *